

2023 Cycling Esports Asian Championships

Race Regulations

1. Race Date:

- (A) Preliminary Race: 5th October 2023(Thur.)
- (B) Final Race: 4th to 5th November 2023 (Sat. to Sun.)
- (C) Simulation Races: 26th September and 3rd October (Tue.)
- 2. Race platform: WhiizU app
- 3. Final Race Venue: E-DA Theme Park, Kaohsiung, Taiwan
- 4. Registration:
 - (A) Association Registration: Deadline: 12th September 2023 (GMT+8)

Registration form: <u>https://event.whiizu.com/2023-cycling-esports-asian-</u> championships/

Each country's association should submit the enrollment form, which is attached on the website.

(B) Individual Registration: Deadline: 17th September 2023 (GMT+8)

Registration form: <u>https://forms.gle/QHDfEwh6S4wSvCm87</u>

*** Overdue or incomplete enrollment forms, as well as failure to submit the form, will result in unsuccessful registration and disqualification from the race.

Any questions towards the registration, please contact the organizer via email: asiancyclingesports@gmail.com

- 5. Qualification Process:
 - (A) There will be 16 riders in the final races in each category, with 12 riders qualified through online preliminary races and an additional 4 riders guaranteed from the host country.
 - (B) Riders should provide UCI ID in final race.

(Onsite Race Venue: E-DA Theme Park, Kaohsiung, Taiwan)

- (C) Substitutions may be allowed depending on the specific race, following the guidelines outlined in (A) (B).
- 6. Race Categories:

Men Elite, Men Junior, Men Youth,

Woman Elite, Women Junior, Women Youth

Category	Age
Men/Women Elite	19 years old and over (born in 2004 andlater)
Men/Women Junior	17 to 18 years old (born in 2005 and 2006)
Men/Women Youth	14 to 16 years old (born in 2007 to 2009)

7. Routes:

Category Preliminary		Riders	Final Races	
Men Elite	Putrajaya criterium	16	Japan Utsunomiya circuit	
Men Ente	(R14.3km x3) = 42.9km	10	(R9.9 kmx5) = 49.5km	
Women Elite	Putrajaya criterium	16	Kaohsiung Moon World	
women Ente	(R14.3km x2) = 28.6km	10	R29.9km	
Men Junior	Taoyuan Shihmen Reservoir	16	Kaohsiung Moon World	
	(R7.1 kmx3) = 21.3km	10	R29.9km	
Woman Junior	Taoyuan Shihmen Reservoir	16	Taoyuan Shihmen Reservoir	
woman junior	(R7.1 kmx3) = 21.3km	10	(R7.05 kmx4) = 28.2km	
Men Youth	Taoyuan Shihmen Reservoir	16	Taoyuan Shihmen Reservoir	
wen Youth	(R7.1 kmx2) = 14.2km	10	(R7.05 kmx4) = 28.2km	
Women Youth	Taoyuan Shihmen Reservoir	16	Singapore Marina Bay	
women fouth	(R7.1 kmx2) = 14.2km	10	(R3.2 kmx7) = 22.4km	

8. Race schedules:

Simulation Races Schedules: 26th Sept. & 3rd Oct. (Tue.)

Date	Time (GMT+8)	Category	Content	Duration
	9:30-10:00		Men Youth in place	30 mins
	10:00-11:00	Men Youth	Taoyuan Shihmen Reservoir (R7.1 kmx2) = 14.2km	60 mins
	10:30-11:00		Women Youth in place	30 mins
	11:00-12:00	Women Youth	Taoyuan Shihmen Reservoir (R7.1 kmx2) = 14.2km	60 mins
	12:00-13:00	Noon Break		60 mins
	12:30-13:00		Men Junior in place	30 mins
26 th Sept. 3 rd Oct.	13:00-14:00	Men Junior	Taoyuan Shihmen Reservoir (R7.1 kmx3) = 21.3km	60 mins
(Tue.)	13:30-14:00		Woman Junior in place	30 mins
	14:00-15:00	Woman Junior	Taoyuan Shihmen Reservoir (R7.1 kmx3) = 21.3km	60 mins
	14:30-15:00		Women Elite in place	30 mins
	15:00-16:00	Women Elite	Putrajaya criterium (R14.3km x2) = 28.6km	60 mins
	15:30-16:00		Men Elite in place	30 mins
	16:00-17:10	Men Elite	Putrajaya criterium (R14.3km x3) = 42.9km	70 mins

Preliminaries Schedule: 5th Oct. (Thur.)

Date	Time (GMT+8)	Category	Content	Duration
	9:30-10:00		Men Youth in place	30 mins
	10:00-11:00	Men Youth	Taoyuan Shihmen Reservoir	60 mins
			(R7.1 kmx2) = 14.2km	00 111115
	10:30-11:00		Women Youth in place	30 mins
	11:00-12:00	Women Youth	Taoyuan Shihmen Reservoir	60 mins
			(R7.1 kmx2) = 14.2km	00 111115
	12:00-13:00	Noon Break	60 mins	
5 th Oct.	12:30-13:00		Men Junior in place	30 mins
	13:00-14:00	Men Junior	Taoyuan Shihmen Reservoir	60 mins
(Thur.)			(R7.1 kmx3) = 21.3km	
(11101.)	13:30-14:00		Woman Junior in place	30 mins
	14:00-15:00	Woman Junior	Taoyuan Shihmen Reservoir	60 mins
			(R7.1 kmx3) = 21.3km	
	14:30-15:00		Women Elite in place	30 mins
	15:00-16:00	Women Elite	Putrajaya criterium	60 mins
			(R14.3km x2) = 28.6km	
	15:30-16:00		Men Elite in place	30 mins
	16:00-17:10	Men Elite	Putrajaya criterium	70 mins
			(R14.3km x3) = 42.9km	

Date	Time (GMT+8)	Category	Content	Duration
3 Nov. (Fri)	10:00		Team Manager's Meeting	
10:00-10:30		Men Junior	Men Junior in place	30 mins
	10:30-11:30	Men Junior	Kaohsiung Moon World Route = 29.9KM	60 mins
	11:30-12:00	Awards Ceremony (Winner's interview)		30 mins
	12:00-13:00	Noon Break		60 mins
4 Nov.	13:00-13:30	Online Event		30 mins
(Sat)	13:30-14:00	Mamon Elito	Women Elite in place	30 mins
	14:00-15:10	Women Elite	Kaohsiung Moon World Route = 29.9KM	70 mins
	15:10-15:40	Women Junior	Women Junior in place	30 mins
	15:40-17:05		Taoyuan Shihmen Reservoir x4 = 28.2KM	85 mins
	17:05-17:35	Awards Ceremony (Winner's interview)		30 mins
	10:00-10:30	Women Youth	Women Youth in place	30 mins
	10:30-11:30	women fouth	Singapore Marina Bay x7 = 22.4KM	60 mins
	11:30-12:00	Awards Ceremony (Winner's interview)		30 mins
	12:00-13:00	Noon Break		60 mins
5 Nov.	13:00-13:30	3:30 Online Event		30 mins
(Sun)	13:30-14:00	Men Youth	Men Youth in place	30 mins
	14:00-15:00		Taoyuan Shihmen Reservoir x4 = 28.2KM	60 mins
	15:00-15:30		Men Elite in place	30 mins
	15:30-16:55	Men Elite	Japan Utsunomiya circuit x5 = 49.5M	85 mins
	16:55-17:30	Awards Ceremony (Winner's interview)		35 mins

Final Races Schedule : 4th – 5th Nov. (The time of the schedule is subject to change.)

9. Event Format

Two races in total, including preliminaries and finals.

- (A) Online: Preliminary races.
- (B) Onsite: Final races
- 10. Onsite: Final Races

Results

- (A) After the online preliminary races, the top 12 riders of each category will be qualified to the finals. Once organizers confirms the list of participants, the riders will proceed to the final races.
- (B) Rankings will be based on the distance to the finish line from riders.

11. Questions regarding software and hardware, please contact WhiizU via:

Email: <u>asiancyclingesports@gmail.com</u> Facebook: <u>https://www.facebook.com/WhiizUworld</u> **For more information regarding the race, please visit:** Website: <u>2023 Cycling Esports Asian Championships</u> Events Facebook: <u>ACC Cycling Esports Asian Championships</u>

12. Accommodation fees: EDA-Sky Lark Hotel Single Room: 110 USD Double Room: 90 USD/ per person

- 13. Insurance: All onsite participants must acquire personal insurance. The organizer will also procure insurance for onsite participants, including public third-party accident liability coverage.
- 14. Awards: Prize, medal and prize gift will be given

Category	NO.1	NO.2	NO.3
Elite (men)	3,000 USD	1,500 USD	750 USD
Elite (women)	3,000 USD	1,500 USD	750 USD
Junior (men)	1,500 USD	750 USD	350 USD
Junior (women)	1,500 USD	750 USD	350 USD
Youth (men)	1,000 USD	500 USD	250 USD
Youth (women)	1,000 USD	500 USD	250 USD

* If the winner of the prize money is an overseas resident, the 20% income tax will be applied and the amount will be deducted from the prize.

15. Awards Ceremony: Medals will be awarded to the top 3 riders in each event. Winners present at the event must attend the awards ceremony in person wearing cycling jersey (or appropriate sportswear). Failure to comply will result in fines, confiscation as per the organizer's regulations, and no compensation will be provided.

16. Appeal:

- (A) Process: Within 30 minutes, complete and submit the appeal form in paper format to the commission committee of the conference. The committee will review the appeal and make the final decision. An appeal security deposit of NT\$5,000 is required. If the appeal is unsuccessful, the security deposit will not be refunded.
- (B) Interference with the race due to appeals made without following the above process may result in appropriate penalties.
- Regulations: The race base on the latest UCI cycling esports regulations and the regulation of the organizer. Please refer to the UCI cycling esports regulations at <u>https://ppt.cc/fwaxHx</u>.
 - (A) In case of natural disasters, typhoons or force majeure, the organizer will decide to postpone or stop the event depending on the situation. If the event is cancelled, no refund will be given. The organizer also has the right to change the event process and related routes, etc. It will be announced on the event website before the competition.
 - (B) When a typhoon or other force majeure natural disasters is close to the period of the race, the organizer has the right to decide whether to cancel or reschedule due to safety considerations, and the registration fee will not be refunded.
 - (C) If the race encounters unpredictable interference from external forces, such as power failure, network interruptions, blue tooth interruptions, etc., the results will be determined by the commissaries' panel.
 - (D) If there are any unexplained matters in this regulations. Then it can be amended at any time and reported it to the Sports Administration, MOE for approval, then publish.
 - (E) Participants have agreed and authorize the organizer "Chinese Taipei Cycling Association" to shoot, use, modify, retouch, and display the portraits (including photos and video images, here in after referred to as portraits), names, voices... etc. of the participants in this event, during broadcasting, all or part of the authorized content may be presented in various media channels or printing methods, and may be published, without further notification or consent of participants
- The Organizer Information: Chinese Taipei Cycling Association, Address: No. 160, Chinan Rd., Nanzi Dist., Kaohsiung City 81165, Taiwan (R.O.C) Tel.: +886-7-3556978 Fax: +886-7-3556962
- 19. The UCI Anti-Doping regulations are entirely applicable to the event. Moreover, and in conformity with the law of Taiwan, the Chinese Taipei Anti-Doping legislation is applicable in addition to the UCI Anti-Doping regulations.
- 20. Suspension by the organizer, WADA (including association under IOC, GAISF, NADO, IOC, and IAEH), are not allowed to participate in trials and race.
- 21. Relevant portraits and personal information are only used by the organizer for the race.

Race Specifics 競賽規範

歡迎參加 2023 亞洲自由車電競錦標賽,比賽將在網路進行直播,我們希望您能享受此 電競賽事,並在您的配合下使比賽能夠公平、順利且成功地進行。

Welcome to the 2023 Cycling Esports Asian Championships. The race will be broadcast live online. We invite you to enjoy the thrilling esports race, and with your cooperation, we are confident that the event will be conducted with fairness, smoothness, and success.

建議上傳訓練台校正影片及體重驗證影片

Please execute the weight verification and trainer calibration process as a preemptive measure to avert potential disputes in the future. Should this step not be undertaken, the judge will render the ultimate decision based on the cycling data available on the platform.

體重驗證及訓練台校正影片上傳時間:10月3日至10月4日

* 影片上完連結將於上傳期間以郵件通知,請正確填寫報名表聯繫郵件

Videos Upload Date: 3rd – 4th of October

* The video upload link will be sent via email during the designated upload time. Kindly ensure that you have accurately entered your email address on the registration form.

1. 驗證影片拍攝流程:

步驟 1. 時間驗證:提及姓名,在錄下網路時鐘的頁面時間後開始以下動作。

例: <u>https://tw.piliapp.com/time-now/clock/</u>

Verification video Shooting Process:

Step1. Time verification: Firstly, mention your name, then click the link and film the time. <u>https://tw.piliapp.com/time-now/clock/</u>

步驟 2. 訓練台校正:

- 若選手使用的訓練台為 XPEDO、TACX NEO 系列或是第五代 WHAOO Kickr 則無需 校正,其他型號訓練台則須於規定期間上傳校正影片;如選手使用第五代 WHAOO Kickr,不需提供校正影片但需提供手機連結到該訓練台的證明影片。
- 2) 提及校正之訓練台,然後開始校正。

Step2. Trainer Calibration:

- If the rider's trainer is not XPEDO, TACX NEO series, or the 5th generation of WAHOO Kickr, they are required to upload a calibration video. Riders who have the 5th generation WAHOO Kickr do not need a calibration video but should provide a video to demonstrate their connection to the 5th generation WAHOO Kickr.
- 2) Specify the model of the trainer that you intend to calibrate. Then perform the calibration.

2. 體重驗證影片拍攝流程:

準備一個具有容量標示的水壺並裝滿水(1公升以上)或具有公斤數的啞鈴、一個體 重計(須為數字型,不接受指針型),請參考 Zada 體重驗證影片,影片範例: https://www.youtube.com/shorts/VD2 JH5FHqc

- (1) 體重計歸零
- (2) 放上具有容量標示並裝滿水的水瓶以見證體重計的準確度
- (3) 測量體重(過磅服裝穿著車衣、車褲)

Weight Check Video

Please have a bottle of water ready and film the capacity label (at least one liter of water) or a dumbbell marked with kilograms. Additionally, prepare a digital weight scale (not a pointer type). For reference, you can watch the YouTube video at the following link: https://www.youtube.com/shorts/VD2_JH5FHqc

- (1) Reset the scale (zero).
- (2) Put the bottle of water on the scale to verify the accuracy of the scale.
- (3) Wear your jersey and measure your weight using the scale

3. 本賽事僅接受以下直驅式訓練台:

Supported trainers for the race (Direct-Drive only): XPEDO: APX PRO, APX COMP TACX: NEO, NEO T2, Flux, NEO Bike Smart WAHOO: KICKR, KICKR Bike CYCLEOPS: HAMMER, H2, H3 ELITE: DRIVO, DIRETO, KURO, JUSTO

選手將對連接遊戲數據之訓練台確認其為校正檢驗過之訓練台負完全責任,遊戲端將 依照您提供的訓練台機型鎖定,若選手使用未經校正檢驗過的訓練台,其訊號將不被 接受。

Riders are responsible for using the calibrated trainer and ensuring its connection to the WhiizU app during the race. The WhiizU app will recognize the trainer being used. If a rider uses a trainer other than the calibrated trainers during the race, it will not be accepted.

4. 設定:提供遊戲中功率(須採用訓練台之數據)、迴轉速、心律等數據,選手須配戴 心跳帶;平台設定:建議使用藍芽連線

Please ensure that the power (provided by the trainer), RPM, and BPM data are connected and entered into the WhiizU app. Riders are required to wear a heart rate monitor. We strongly recommend using a Bluetooth connection instead of ANT+ when connecting the devices to the app.